LEDER HERSTELLEN

Neemt u een meubelstuk van iemand over? Of bent u verhuist en wilt u achterstallig onderhoud plegen? Dan is deze pagina iets voor u! 

Foto's
LCK® Nederland verwerkt dagelijks talloze foto's van oude en/of matig onderhouden lederen meubels. We hebben een aantal specifieke producten om deze oude pareltjes weer op te laten leven. Bent u beniewd wat we adviseren? Stuur dan even een mail naar: info@lcknederland.nl voor persoonlijk advies.

Bewaar de aankoopbon!
De meeste (nieuwe & oude) ledersoorten van Cartel Living hebben we al getest in ons laboratorium. Dit betekent dat we, behalve reinigers en lotions, ook over de originele kleurcodes beschikken. Wanneer u nog beschikt over de originele aankoopbon staat hier alle informatie op die u nodig heeft voor het selecteren van uw kleur. Bewaar de aankoopbon dus en berg deze zorgvuldig op, wie weet komt hij ooit nog van pas!

Database
Zodra u weet om welk leder en welke kleur het gaat kunt u een Keralux® colour repair set bestellen. Maak vervolgens een keuze uit het keuzemenu aan de rechterkant. Kies de ledersoort en de kleur(code) en klik op bestellen. Wist u trouwens dat LCK® ondertussen beschikt over een fysieke database van meer dan 30.000 leder- en stofstalen? 

Oude bank
Hier een standaard situatie van een oude bank. Op de eerste afbeelding zien we dat het leder verkleurd is. De oorzaak hiervan is bijna altijd een vorm van achterstallig onderhoud. De kleurpigmenten vervagen door invloeden van zonlicht, droogte en gebrek aan voedingsstoffen. Het gevolg hiervan is dat het gepigmenteerd leder kleine barstjes gaat vertonen (ook wel: craquelé) en verkleurt. 

Hier moeten voornamelijk twee dingen gebeuren:

  1. intensieve voeding
  2. kleur herstellen

Door het leder eerst intensief te voeden zullen de kleurpigmenten vanuit de kern weer naar de oppervlakte trekken. Dit betekent dat de kleur automatisch zal intensiveren en dat nieuwe kleurpigmenten egaler zullen worden opgenomen. Het leder zoals getoont op de tweede afbeelding is een week voor de kleurlotion behandeld met de Keralux® lederbalsem. De balsem is speciaal ontwikkeld voor dit soort situaties en voorziet het leder van een geconcentreerde hoeveelheid voedingsstoffen. Door het leder een week de tijd te geven om de voedingsstoffen op te nemen zullen nieuwe kleurpigmenten gemakkelijker worden opgenomen waardoor het eindresultaat een stuk mooier worden zal.

Het eindresultaat mag er dan ook zijn, in totaal is het leder 2x behandeld met de baslem en 3x behandeld met een dun laagje kleurlotion.

© 2019 - 2023 Cartel Living | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel