leder herstellen

Er is meer mogelijk dan je denkt. Want met een Keralux® colour repair set kun je kleine oppervlakkige beschadigingen, verkleuringen en lichte vlekken eenvoudig camoufleren. We vullen de set op maat voor je af in de originele Cartel Living kleur. Op deze pagina lees je hoe dat werkt.

 


Aankoopbon

Op de aankoopbon staat alle informatie die je nodig hebt om de juiste kleur te bestellen, namelijk:

 • De naam van het leder, zoals bijvoorbeeld Rancho
 • De kleurcode van het leder, zoals bijvoorbeeeld Cognac

Met deze informatie bestel je de juiste kleur eenvoudig uit het keuzemenu, klik daarvoor hieronder of in de webshop op de Keralux® colour repair set. De rest wijst zich vanzelf.

Ik heb géén aankoopbon

Wanneer je de aankoopbon kwijt raakt, of nooit gehad hebt, zijn er een aantal alternatieven: 

 1. Staaltje insturen
 2. RAL-nummer & foto insturen
 3. Contact zoeken met de winkel van verkoop

Staaltje
De beste, en vaak ook eenvoudigste, manier om een kleur op maat te bestellen is door ons een klein reepje leder toe te sturen, oftewel: een leerstaaltje. En nee, hiervoor hoeft jouw mooie Cartel Living meubel niet op de 'operatietafel'.. Een klein reepje leder van ongeveer 1-4cm is al voldoende, vergelijkbaar met de grootte van je pink. Dit valt vaak wel ergens weg te knippen, bijvoorbeeld achter een rits of achter een onderdoek. Draai je meubelstuk om en wip een aantal nietjes los, achter het doek overlapt het leder vaak enkele centimeters. Hier kun je eenvoudig een stukje af knippen.

Stuur het staaltje, onder de vermelding van je contactgegevens, op naar LCK Nederland: 

LCK Nederland BV
Postbus 16
7390AA Twello
Nederland

RAL-nummer & foto insturen
Deze oplossing is iets gecompliceerder, maar biedt een goed alternatief wanneer je nergens een staaltje kunt af knippen. Het werkt zo: 

 • Ga naar de lokale klus- of verfwinkel en vraag of ze een officiële RAL-waaier (soms ook RAL-dek) uitlenen.
 • Bepaal met de RAL-waaier de kleur die het meest in de buurt van jouw leder komt.
 • Maak vervolgens een overzichtsfoto van het meubelstuk en een detailfoto van het leder.
 • Stuur de foto's en het officiële RAL-nummer naar info@lcknederland.nl.

Belangrijk: gebruik altijd daglicht om de juiste kleur te bepalen. De kleur moet voor circa 95% matchen in verband met eventueel kleurverschil. Neem bij twijfel contact op.

Contact met de winkelier
Sommige winkeliers houden een gedetailleerd archief bij. Aan de hand van deze informatie kun je soms de juiste leersoort en kleurcode achterhalen. Nooit geschoten is altijd mis.

Tip: neem jij een tweedehands Cartel Living meubelstuk over en heeft de vorige eigenaar geen aankoopbon meer? Vraag dan waar in welke winkel het meubelstuk origineel aangeschaft is! 

 


Voorbeeld: oude bank opknappen

Hier een standaard situatie van een oude bank. Op de eerste afbeelding zien we dat het leder verkleurd is. De oorzaak hiervan is bijna altijd een vorm van achterstallig onderhoud. De kleurpigmenten vervagen door invloeden van zonlicht, droogte en gebrek aan voedingsstoffen. Het gevolg hiervan is dat het gepigmenteerd leder kleine barstjes gaat vertonen (ook wel: craquelé) en verkleurt. 

Hier moeten voornamelijk twee dingen gebeuren:

 1. intensieve voeding
 2. kleur herstellen

Door het leder eerst intensief te voeden zullen de kleurpigmenten vanuit de kern weer naar de oppervlakte trekken. Dit betekent dat de kleur automatisch zal intensiveren en dat nieuwe kleurpigmenten egaler zullen worden opgenomen. Het leder zoals getoont op de tweede afbeelding is een week voor de kleurlotion behandeld met de Keralux® lederbalsem. De balsem is speciaal ontwikkeld voor dit soort situaties en voorziet het leder van een geconcentreerde hoeveelheid voedingsstoffen. Door het leder een week de tijd te geven om de voedingsstoffen op te nemen zullen nieuwe kleurpigmenten gemakkelijker worden opgenomen waardoor het eindresultaat een stuk mooier worden zal.

Het eindresultaat mag er dan ook zijn, in totaal is het leder 2x behandeld met de baslem en 3x behandeld met een dun laagje kleurlotion.

© 2019 - 2024 Cartel Living | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel