LEDER ONDERHOUD
Leder 'leeft' zeggen ze wel eens. Je kunt leder het beste vergelijken met je eigen huid, die om de zoveel tijd een beetje aandacht nodig heeft. Waarschijnlijk doucht u wel eens en gebruikt u shampoo, huidcréme, scrubs, maskers en andere onderhoudsmiddelen om uw huid in topconditie te houden. Zo werkt het ook bij meubelleder.
1. Houd het leder vrij van stof
Microvervuiling, of rond dwarrelende stofdeeltjes, kunnen zich eenvoudig vermengen met huisvuil, huidvetten, transpiratie en andere vloeistoffen. Neem uw meubelstuk daarom wekelijks af met een schone droge doek of (indien mogelijk) met het zachte meubel-opzetstuk van je stofzuiger.
2. Halfjaarlijks onderhoud
Meubelleder is ervoor gemaakt om gebruikt te worden maar dit betekent niet dat het onverwoestbaar is. Gebruik de producten uit de geadviseerde onderhoudsset gemiddeld twee keer per jaar om het leder in topconditie te houden. Lees meer over de frequentie van onderhoud op deze pagina: verschillende soorten leder.
3. Gedestilleerd water
Gebruik geen kraanwater. Niet al het kraanwater in Nederland heeft dezelfde hardheid. Dit betekent dat er, na gebruik van kraanwater, vervelende kalkranden (of 'waterranden') achter kunnen blijven. Haal daarom 1 liter gedestilleerd water in huis. Dit komt altijd wel van pas en is verkrijgbaar in bijna elke supermarkt of bij de drogist.
4. Vlekken
Gebruik in geen geval huis- tuin- en keukenmiddeltjes om vlekken te verwijderen. Raadpleeg eerst de vlekkenpagina en maak vervolgens een duidelijke foto van de vlek of beschadiging. Stuur deze foto op naar LCK® Nederland voor professioneel advies. Probeer in alle gevallen de verleiding te weerstaan om vlekken te boenen, dit zul je altijd blijven zien.
Stuur direct een e-mail naar LCK® Nederland: info@lcknederland.nl